Állatvédelem

SOS SCHNAUZER FAJTAMENTÕ EGYESÜLET

Kis csapatunk története még nagyon friss és modern századunknak megfelelõen, egy internetes közösségi oldalon kezdõdött.

– Magyarországon rengeteg gazdátlan állat van, elég végig böngészni néhány fórumot, sos esetek, altatási várólista, balesetes, bántalmazott állat, dobozban kitett kölykök… Tehetetlenül állunk az özönlõ állatsereglet elõtt, kapkodjuk a fejünket, a szívünk megszakad…

– Azt hiszem többségünk úgy keveredett ide, hogy jaj hát munka, meg házimunka, meg családozás, meg saját állatozás után hát van még egy csöpp idöm, egy csöpp félre tett pénzem, egy csöppet segíteni, egy csöpp kutyán…

– Így történt az, hogy sok más egyesülethez hasonlóan, néhány ember választott, ráfókuszálva egy fajtára, ami sokunk szívünk csücske.

– És miért pont a schnauzer? Mindegyikünk másért kötõdik a fajtához, van aki gyermekkora kis kedvencét látja benne, az elsõ négylábú szerelmet, egy kitartó munkatársat. De ez mindegy is, a lényeg hogy eldöntöttük, közös erõfeszítéssel megpróbálunk segíteni a bajba jutott, gazdátlanná vált szakállasokon.

– Nem könnyû feladatra vállalkoztunk, mint minden más szervezetnek, nekünk is korlátozottak a lehetõségeink. Menhelyünk nincs, mentvényeinket ideiglenes családoknál helyezzük el, akik sajátként szeretgetik, gondoskodnak róluk. Bár így egyszerre csak kevés ebet tudunk bevállalni, de ezzel a rendszerrel sokkal jobban kiismerjük a kutyát, hozzá szoktatjuk a családi élethez, és elkerüljük a kennelbe zárás okozta traumát. Az ideiglenes család pontosan eltudja mondani a gazdi jelöltnek hogy milyen együtt élni az adott négylábúval. Részletes leírást az ideigleneskedésrõl ITT olvashatsz.

– Az egyesületet saját zsebbõl és állatbarátok adományaiból mûködtetjük. Folyamatos jelleggel kutatjuk az új snaci-barátokat, akik csatlakoznának jó hangulatú, kitartó kis csapatunkhoz.

– Jelenlegi legnagyobb sikerünk, hogy végre létrehoztuk ezt az egyesületet, és reméljük, hogy hamar bekerülünk a köztudatba, valamint, hogy minél több schnauzernek tudunk segíteni.

SOS Schnauzer Csapat

Üdvözlettel:
SOS Schnauzer csapat

Elérhetőségek:

http://www.schnauzermentes.hu

További tartalmak