Hírek

KÖZLEMÉNY

Tisztelt Schnauzer és Pinscher Barátok!

Reagálva a több helyen megjelent rágalmakra, öntsünk tiszta vizet a pohárba! Az ETSZ címet adminisztrációs hiba miatt valóban megvonták a HSPK-tól az óriás schnauzer mindkét fajta tekintetében. Fontos tudni, hogy ha valakitől megvonják az elismert tenyésztői címet, akkor új pályázatot kell benyújtani a NÉBIH felé, ezt már január elején meg is tettük. A klub működését ez úgy befolyásolja, hogy a cím elnyeréséig a MEOESZ vezeti a törzskönyveket és adja ki a származási igazolásokat (erre eddig nem volt példa).
Örömünkre szolgál, hogy az MSPDK tisztelt vezetői nem azzal vannak elfoglalva, hogy az általuk birtokolt -állításuk szerint- 9 fajtát aktívabb részvételre sarkallják a kiállításaikon, illetve a klubvacsorájukon. Szélesítsük ki a tisztánlátást: vajon az MSPDK által gondozott “9 fajta” tekintetében, minden egyes fajtánál megvan a 10 tenyész minősítésű szuka? (affen pinscer, német pinscher… stb.)
Az is sajnálatos körülmény, hogy az MSPDK által benyújtott, óriás schnauzerek gondozására vonatkozó pályázat olyan bírálati szakaszban van, ahol ugyanaz a helyzet, mint a fentebb említett fajtáknál, ezekből sincs meg a 10-10 tenyészegyed.
Sajnálatos, hogy hazug, lejárató írásokkal, fikciókkal próbálják Klubunkat lejáratni, kiállításainkat szabotálni, remélve azt, hogy így növelni tudják saját népszerűségüket. Azt hiszem, a sportszerűség nem ezt diktálná!
A tenyésztői szervezet legitimációval kapcsolatosan a HSPK soha nem állította azt, hogy az MSPDK által gondozott fajtákban elismert tenyésztői szervezet címmel rendelkezne.
A HSPK a MEOESZ-szel kötött szerződése alapján jogosan rendez, szervez olyan kutyashow-kat, amelyeken HPJ illetve CAC címek kiadására jogosult (ennek igazolásaként a MEOESZ honlapján lehet tájékozódni). Ehhez nem kell ETSZ-nek lenni.
A megszerzett címek beleszámítanak a championátusokba is, nem úgy, mint az MSPDK által rendezett, 2013. évi kutyakiállítás. Sajnálattal kell tudomásul vennünk, hogy ezeket a fajtákat szerető embereket, egyes a hatalomvágytól fűtött emberek megosztották.
Csak reménykedni tudunk benne, hogy nem lesz ez mindig így! A HSPK részéről mindent megteszünk ennek felszámolására. Mindenki érdeke azt kívánná, hogy egységes kezelés alatt legyenek fajtáink.

Tisztelettel:
Lángh Rajmund
HSPK Elnök

További tartalmak